• 1. Što su kolačići?

  • „Internetski kolačić“ (također poznat kao „kolačić preglednika“ ili „HTTP kolačić“ ili „kolačić“) jest mali dokument koji se sastoji od slova i brojeva, koji će se pohraniti na računalu, mobilnom uređaju ili drugoj opremi korisnika koji dopušta pristup internetu.

   Kolačići se instaliraju putem preglednika (npr.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Jednom kad su instaliranim kolačići imaju određeni životni vijek i ostaju „pasivni“, što znači da ne sadrže software, viruse, spyware, te neće pristupati informacijama na tvrdom disku korisnika na čijoj su opremi instalirani.

   Kolačić se sastoji od dva dijela: imena te sadržaja ili vrijednosti kolačića.

 • 2. Kako i zašto koristimo kolačiće?

  • Kolačiće koristimo kako bismo unaprijedili upotrebljivost i funkcionalnost Web stranice te poboljšali razumijevanje načina na koji posjetitelji koriste Web stranicu, kao i usluga koje ista nudi.

   Pohranjivanje kolačića omogućuje nam lak i jednostavan način da prilagodimo i unaprijedimo iskustvo koje pruža mobilna aplikacija te da učinimo Vaš slijedeći posjet ugodnijim.

   NEPI Rockcastle Grupa ne koristi kolačiće za prikupljanje osobnih podataka kao što je Vaše ime, međutim, informacije sadržane u kolačiću možemo povezati s Vašim osobnim podacima prikupljenim drugim sredstvima (npr., obrazac prijave).

 • 3. Kako mogu upravljati kolačićima?

  • 3.1. Blokiranje kolačića

   Imate mogućnost prihvatiti korištenje kolačića što će Vam omogućiti da koristite sve funkcionalnosti Web stranice bez ikakvih ograničenja prilikom posjeta Web stranici. Nije moguće odbiti apsolutno nužne kolačiće, obzirom da bi isto moglo utjecati na korisničko iskustvo i funkcionalnosti prilikom korištenja Web stranice.

   Blokiranje drugih kolačića možda neće utjecati na Vaše korisničko iskustvo i funkcionalnosti za vrijeme korištenja Web stranice. Ako odbijete primjenu svih kolačića, osnovni kolačići i kolačići trećih strana biti će onemogućeni. Dodatno, primarni kolačići biti će izbrisani. Nećemo biti u mogućnosti izbrisati kolačiće trećih strana. Slijedom navedenog, trebati ćete samostalno obrisati kolačiće trećih strana. Ovo možete napraviti u postavkama Vašeg preglednika.

  • 3.2. Onemogućivanje i/ili brisanje kolačića putem preglednika

   Alternativno i/ili dodatno možete promijeniti postavke kolačića kroz Vaš Internet preglednik. Vaš Internet preglednik omogućava Vam promjenu postavki kolačića. Takve postavke preglednika za kolačiće obično se nalaze u „opcijama“, „alatima“, ili „preferencijama“ izbornika vašeg Internet preglednika. Možete se i posavjetovati sa izbornikom „pomoć“ vašeg preglednika. Različiti preglednici mogu koristiti različite mehanizme za onemogućavanje kolačića.

   U pogledu postavki preglednika za brisanje starijih kolačića, primjenjuje se jednak princip kao za brisanje novih kolačića putem postavki preglednika. Molimo da upute za vaš preglednik kako je detaljno objašnjeno iznad.

   Postoje online alati kojima možete izbrisati sve kolačiće koje su ostavile web stranice koje ste posjetili, kao što je www.allaboutcookies.org.

   Kada posjećujete Web stranicu s drugih računala, trebati ćete ponovno promijeniti Vaše postavke.

 • 4. Kakve tipove kolačića koristimo?

  • Apsolutno nužni kolačići jamče svojstva bez kojih nećete moći koristiti ovu Web stranicu i osiguravaju, između ostalog, da ćete, kada pristupite sadržajima web stranice, vidjeti inačicu koja ima broadband vezu količine podatka koja odgovara onom tipu internetske veze koju koristite. Štoviše, ako mijenjate stranice, takav će kolačić izvršavati funkciju promjene iz http u https. Dodatno, kolačići ovog tipa pohranjuju Vašu odluku o upotrebi kolačića na našoj Web stranici.

   Ovi Apsolutno nužni kolačići koje koristimo su:

   • Kolačići koji se koriste isključivo u svrhu obavljanja prijenosa komunikacija putem interneta;

   • Kolačići nužni kako bi Vam pružili uslugu koju ste izričito zatražili (npr., ako onemogućite ove kolačiće, nećemo Vam moći pružiti uslugu koju ste izričito zatražili)

   Korištenje Apsolutno nužnih kolačića u gore opisane svrhe temelji se na našem legitimnom interesu za osiguranjem ispravnog funkcioniranja, pristupa i tehničke uporabljivosti Web stranice te pružanjem usluge koju ste izričito zatražili.

   Statistički kolačići: Ovi kolačići pružaju nam statističke informacije o uspješnosti Web stranice (npr., broj posjeta, izvor prometa). Ova kategorija može uključivati kolačiće trećih strana.

   Korištenje Statističkih kolačića u gore opisane svrhe temelji se na našem legitimnom interesu za unaprjeđenjem sadržaja Web stranice te kampanja koje se provode na Web stranici kao i za boljom evaluacijom indikatora uspješnosti (KPI) komercijalnih kampanja koje se odvijaju na Web stranici.

   Marketinški kolačići: Ovi kolačići omogućuju Web stranici da pohranjuje vaše izbore i pruži vam poboljšane i osobnije sadržaje. Ova kategorija može uključivati kolačiće trećih strana.

 • 5. Privola za marketinške kolačiće

  • NEPI Rockcastle Grupa namjerava koristiti kolačiće u marketinške svrhe, no za to treba Vašu privolu. Kliknite „Spremi postavke“ kako biste ih prihvatili ili „Upravljaj postavkama“ kako biste dobili više informacija o kategorijama kolačića koji se koriste i ograničili upotrebu određenih kategorija kolačića.

   Iako kolačići na Web stranici obično ne sadrže osobne podatke, u opsegu u kojem su informacije sadržane u kolačiću povezane s Vašim osobnim podacima prikupljenim drugim sredstvima (e.g., obrazac prijave), društva NEPI Rockcastle Grupe djelovat će kao Zajednički voditelji obrade u skladu s člankom 26. GDPR-a.

   Zajednički voditelji obrade će, temeljem njihova ugovora, surađivati i osiguravati da se Vaša prava u potpunosti poštuju, neovisno o Zajedničkom voditelju obrade kojem ste dostavili zahtjev za korištenjem određenog prava.

   U ovom pogledu, možete koristiti bilo koje od prava navedenih u odjeljku Prava ispitanika s iznimkom prava na prigovor na obradu, obzirom da se obrada ne temelji na legitimnom interesu Zajedničkih voditelja obrade.

 • 6. Izborni centar

  • Možete birati kategorije posebnih kolačića korištenih na ovoj Web stranici.

   Osim kategorija kolačića koji su apsolutno nužni za funkcioniranje Web stranice, možete prihvatiti ili odbiti upotrebu kolačića, za svaku kategoriju kolačića, uklanjanjem odabira na kraju svakog reda u kućici koja će se pojaviti na ekranu kada pristupite opciji „UPRAVLJANJE POSTAVKAMA“ uključenoj u banner koji signalizira upotrebu kolačića, a pokazuje se prilikom Vašeg prvog pristupa Web stranici. Nećemo koristiti kategorije kolačića koje nisu apsolutno nužne za ispravno funkcioniranje Web stranice ako odaberete da ne želite koristiti takve kategorije kolačića.

   Svaki puta kad Vam se ponudi opcija prihvatiti ili odbiti upotrebu kategorija kolačića, pružit ćemo vam osnovne informacije koje su Vam potrebne za odabir: kategorije kolačića, identitet operatera podataka; odnosi li se kategorija kolačića na trajne ili kolačiće za pojedinu sesiju; je li kategorija kolačića primarni kolačić ili kolačić trećih strana (osim za Apsolutno nužne kolačiće [ovo su uvijek primarni kolačići]), te prenose li se Vaši osobni podaci izvan Europskog ekonomskog prostora.

   Jednom kad pristanete na korištenje kategorije kolačića, možete se vratiti do svog izbora te onemogućiti kolačiće (osim onih nužnih za funkcioniranje Web stranice), kako slijedi:

   • Pristupanjem opciji „UPRAVLJANJE POSTAVKAMA“ uključenoj u banner koji signalizira upotrebu kolačića, prikazan prilikom Vašeg prvog pristupa Web stranici;

   • Pristupanjem trajnoj poveznici „POLITIKA KOLAČIĆA I POSTAVKE“, koja se nalazi na popisu u podnožju Web stranice, dostupnom na bilo kojoj stranici Web stranice.

 • 7. Promjene ove obavijesti o kolačićima

  • Ova Politika kolačića izmijenjena je 8.9.2023.

   Apsolutno nužni kolačići

   Ovo su kolačići koje biste ponijeli sa sobom na pusti otok. Praktički, ovo su osnovni podaci za osnovne funkcionalnosti Web stranice, bez uključivanja sobnih podataka. Pomoću njih Web stranica se može koristiti aktiviranjem osnovnih funkcija, kao što su navigacija po stranicama i pristup sigurnim područjima Web stranice. Važno je znati da Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića, pa stoga naš sustav ne može iste deaktivirati.

   Naziv

   Svrha

   Poslužitelj

   Kategorija

   Strana

   Trajanje

   uw-icon-locales

   Korišteno za pohranu postavki na widgetu za pristupačnost web stranice. To pomaže osobama s invaliditetom da pravilno navigiraju web stranicom.

   cdn.userway.org

   Nužno

   Treća strana

   365 dana

   TiPMix

   Azure postavlja kolačić TiPMix kako bi odredio na koji web poslužitelj korisnike treba usmjeriti.       

   Microsoft.com

   Nužno

   Prva strana

   1 sat

   x-ms-routing-name

   Azure postavlja ovaj kolačić radi usmjeravanja produkcijskog prometa određivanjem produkcijskog slota.   

   Microsoft.com

   Nužno

   Prva strana

   1 sat

   Statistički kolačići

   Želimo Vam ponuditi iskustvo koje odgovara Vašim potrebama u najvećoj mjeri, a anonimno agregirane statistike i analize informacija pomažu nam razumjeti kako koristite stranicu prilikom svog posjeta te, slijedom navedenog, unaprijediti naše usluge i sadržaj.

   Naziv

   Svrha

   Poslužitelj

   Kategorija

   Strana

   Trajanje

   Google Analytics

   Kolačići Google Analytics-a pohranjuju informacije anonimno i dodjeljuju nasumično generirani broj kako bi prepoznali jedinstvene posjetitelje.

   https://policies.google.com/privacy

   Statistika

   Treća strana

   365 dana

   Facebook Tracking pixel     

   Sakuplja informacije o interakciji korisnika koji dolaze na web stranicu putem Facebook veza.

   Facebook.com 

   Statistika

   Treća strana

   90 dana

   Marketinški kolačići

   Vi ste jedinstveni i takve Vas volimo. Iz tog razloga želimo Vas upoznati samo s popustima i događajima skrojenim prema Vašim preferencijama i interesima. Zato što ne vjerujemo u spam ili nepotrebno oglašavanje, marketinški kolačići pomažu nam ponuditi Vam relevantne i prilagođene komercijalne poruke, a kako biste Vi uživali u onome što Vam najviše odgovara.

   Naziv

   Svrha

   Poslužitelj

   Kategorija

   Strana

   Trajanje

   _fbp

   Facebook postavlja ovaj kolačić kako bi prikazao oglase na Facebooku ili na digitalnoj platformi koja se koristi uz Facebook.

   https://www.facebook.com/privacy/explanation

   Marketing

   Treća strana

   90 dana

   Google Ads

   Koristi se u svrhu ponovnog marketinga. Za bilježenje i izvješćivanje o radnjama korisnika web stranice nakon što su pregledali ili kliknuli na jedan od oglasa oglašivača.

   https://policies.google.com/privacy

   Marketing

   Treća strana

   90 dana

    

Idi na odjeljak