• Dobrodošli u Arena Centar

  Arena Centar je omiljena shopping destinacija jer ima najbolje ponude u sigurnom i opuštenom okruženju.

  Na ovoj stranici možete saznati sve što trebate o pravilima i preporukama za dobar shopping.

  ZDRAVLJE I IZVANREDNE SITUACIJE

  ZDRAVSTVENI PROBLEMI

  U slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja, javite se najbližem djelatniku bilo koje službe Arena Centra ili djelatniku bilo koje trgovine! Bez obzira radi li se o vama, o osobama s kojima trenutno boravite u Arena Centru ili o nekom od ostalih posjetitelja centra. Premda pandemija COVID-19 jenjava, različite zarazne bolesti (npr. gripa) i dalje se šire pa procijenite svoje zdravstveno stanje prije odlaska u kupovinu. Ako ste prehlađeni ili se ne osjećate najbolje, savjetujemo da shopping ostavite za neku drugu prigodu kada se budete osjećali bolje.

  KRŠENJE ZAKONA REPUBLIKE HRVATSKE

  U provođenju reda i zakona Republike Hrvatske nadležna je policija, a zaštitari Arena Centra su tu da joj pomognu. Krađe, kršenje zakona i odredbi prijavite policiji na 112. Prilikom prijave nastojte navesti sve važne pojedinosti: opis prekršaja, točnu lokaciju, opis ukradenog predmeta, serijski broj bicikla, boju i sadržaj novčanika i sl. Ovlasti koje policija ima razlikuju se od ovlasti koje imaju zaštitari. Postavljene kamere mogu biti od pomoći policiji, no snimke se na uvid daju u točno određenim slučajevima isključivo policiji.

  DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

  PRISTUPAČNOST OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENOM POKRETLJIVOSTI

  Posjetitelji s invaliditetom mogu za kretanje unutar centra zatražiti invalidska kolica na info desku ili ih rezervirati prije posjeta centru pozivom na 01 666 1411. Hodnici Arena Centra su prilagođeni kretanju invalidskih kolica baš kao i liftovi i travelatori. U skladu sa zakonskim propisima, na svim roto vratima nalazi se tipka za invalide. Pritiskom na tu tipku vrata se nastavljaju vrtjeti vrlo sporo, a kako bi invalidska kolica mogla na siguran način proći kroz njih. Vrata pokraj rotirajućih vrata mogu se otvoriti samo u smjeru evakuacije, što znači iz Arena Centra prema van. Ako posjetitelj s invaliditetom želi ući u centar na ta vrata, druga osoba treba otvoriti vrata s unutarnje strane. Za invalidska parkirna mjesta u garaži određena su ona najbliža ulazima.

  ZAJEDNIČKA ODGOVORNOST

  Na naše programe društveno odgovornog poslovanja gledamo kao sastavni dio naših poslovnih ciljeva gdje je društvena komponenta jednako važna kao i ekonomska. Kroz programe pokušavamo vratiti zajednici čiji smo dio i unaprijediti društvo u kojem djelujemo kroz društvene, ekonomske i ekološke projekte.

  ZAJEDNO smo korak bliže održivom razvoju!

  PARKIRANJE

  Arena Centar ima 3.000 besplatnih parkirnih mjesta – u garažama povezanim sa sva tri ulaza u centar te na otvorenom parkingu ispred centra. Parkiralište i garaža Arena Centra smatraju se nerazvrstanom cestom sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Stoga se na ponašanje sudionika u prometu, a sukladno tome i na prometovanje parkiralištem i garažom Arena Centra primjenjuje sljedeći Zakon: https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

  Poštujte ograničenja o maksimalnom dozvoljenom vremenu parkiranja od 24 sata.

  KUĆNI LJUBIMCI

  Psi su dobrodošli u Arena Centar no lijepo vas molimo da vodite računa o sljedećem:

  • jedan vlasnik može uvesti samo jednog psa

  • pas mora biti na povodcu neovisno o veličini (male pse, naravno, možete nositi u rukama ili košari)

  • veliki i opasni psi moraju biti na povodcu i nositi brnjicu – definirano Pravilnikom o opasnim psima u Narodnim novinama broj 19/99

  • ljubazno molimo posjetitelje da baš nikada ne ostavljalju same pse na hodnicima Arena Centra

  PRIJEVOZNA SREDSTVA UNUTAR CENTRA

  Bicikle je moguće ostaviti ispred centra na za to predviđenim mjestima, no na vlastitu odgovornost! U Arena Centru nije dozvoljeno voziti ili gurati bicikle, romobile, skutere i/ili skateboarde. Isti se mogu nositi u rukama.