AMBASADORI PRIRODE

Arena Centar u suradnji s Dječjim kreativnim centrom DOKKICA pokrenuo je projekt Ambasadori prirode. Ovaj projekt naslanja se na ciljeve održivog razvoja kojim se želi ostvariti snažniji utjecaj u zajednici vezan uz promicanje vrijednosti prirode, okoliša i zdravlja. Osnova zajedničke suradnje temelji se na projektu Dječjeg kreativnog centra DOKKICA Junaci prirode.

Više o projektu na LINKU.

IZLOŽBA "JA SAM SNAGA"

Sve do 3.2. u Arena Centru pogledajte jedinstvenu izložbu fotografija pod nazivom "Ja sam snaga" koju postavlja Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME. Autor fotografija je Vjekoslav Skledar, a osim što su umjetnička djela, one ujedno i pozivaju na zajedničku borbu protiv predrasuda te ističu važnost podrške onima koji prolaze kroz teške trenutke.

Više o izložbi na LINKU.

ODRŽIVI RAZVOJ

Na naše programe društveno odgovornog poslovanja gledamo kao sastavni dio naših poslovnih ciljeva gdje je društvena komponenta jednako važna kao i ekonomska. Na taj način pokušavamo vratiti zajednici čiji smo dio te unaprijediti društvo u kojem djelujemo kroz društvene, ekonomske i ekološke projekte.

EDUKACIJA

ODRŽIVI SHOPPING

Inspiriramo naše kupce da se ponašaju odgovorno. Predstavljamo ideju cirkularnosti (cirkularne ekonomije) organiziranjem edukativnih kampanja te pružanjem i dijeljenjem vrijednog sadržaja. Na taj način dijelimo naša rješenja, ali također pokazujemo da poslujemo u odgovornom okruženju i s odgovornim partnerima. U našoj publikaciji "Circular Guide" pružamo konkretne primjere i dijelimo dobre prakse naših zakupaca čija su rješenja dostupna u našim trgovačkim centrima, te su na taj način opremljeni za pravilnu potrošnju.

Ispod pogledajte primjere rješenja koje su implementirali neki od naših zakupaca.

DONACIJE

Uz veliku ekološku orijentiranost u poslovanju i održivom razvoju, ne izostavljamo i one ranjive, potrebite, skupine društva te nastojimo im u što većoj mjeri biti potpora i pomoć.

Nastojimo biti odgovoran dio zajednice, što su prepoznali i naši posjetitelji. Sretni smo i ponosni što smo imali priliku vratiti zajednici ljubav i povjerenje koje nam poklanja. Njihova nam je podrška i omogućila da tijekom svih ovih godina podržimo rad različitih udruga, zdravstvenih i humanitarnih organizacija, škola i vrtića. Arena Centar je do sada donirao različite organizacije, udruge te edukativne ustanove – UNICEF, Polikliniku Suvag, Caritas zagrebačke nadbiskupije,  Osnovnu školu Savski Gaj, Osnovnu školu Milan Lang, Osnovnu školu Rudeš, Dječji vrtić Bukovac, Dječji kreativni centar DOKKICA. Uvijek nastojimo brinuti za one kojima je to najpotrebnije, pa je tako Arena Centar donirao mobilnu kućicu obitelji iz Petrinje čiji je dom uništen.

DOBRI SUSJEDI

Uvijek nastojimo slušati lokalnu zajednicu, doprinijeti okolini u što većoj mjeri i biti aktivni član zajednice. Tako je Arena Centar na inicijativu prvih susjeda zasadio drvored uz ulicu Jaruščica, sa stražnje strane Arena Centra!
Za najmlađe posjetitelje i susjede ispred Arena Centra nalazi se dječji parkić koji je prilagođen djeci s teškoćama, dok za one koji vole biciklirati na ulazima u centar je 5 stanica za bicikle, te i stanica za sustav javnih bicikala.

MEDIJI O NAŠIM PROGRAMIMA

Ekološko i društveno odgovorno djelovanje prepoznato je od strane medija:

Kako Arena Centar čuva okoliš!

Arena Centar – predvodnik u odgovornosti prema zajednici

🌱🌍 NEPI ROCKCASTLE KOMUNIKACIJSKI KANAL 🌍🌱

U NEPI Rockcastle cijenimo transparentnu komunikaciju s našim dionicima, stoga se upiti, problemi, pritužbe ili inovativne ideje vezane uz pitanja okoliša, društva ili upravljanja (ESG) sada mogu adresirati putem posebnog komunikacijskog kanala. Uvidi i povratne informacije su neprocjenjivi dok kontinuirano nastojimo unaprijediti naše napore u održivosti i održavati najviše etičke standarde.

Ljubazno vas molimo da nas kontaktirate putem sustainability@nepirockcastle.com.

Zajedno, kultivirajmo kulturu održivosti, transparentnosti i pozitivnog utjecaja u NEPI Rockcastleu i cijeloj našoj široj zajednici.